ESTÜ Etkinlikleri

UFUK AVRUPA Programı Bilgilendirme Semineri

UFUK AVRUPA Programı Bilgilendirme Semineri

11.07.2023 10:00 Kimya Bölümü KD-230 Nolu Derslik Seminer

FEN FAKÜLTESİ UFUK AVRUPA PROGRAMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Semineri Verecek Olan Öğretim Görevlisi Okan Saldoğan 

 

(PROGRAM)

Seminerin 3 ana konu başlığında sunulacaktır: 

Fonlama ve İhale Portalı Genel Tanıtımı (10:00-10:30)

Avrupa Komisyonu başta olmak üzere ilgili Avrupa Birliği (AB) organları tarafından yönetilen AB programları kapsamında 2018 yılında kullanıma açılan “Fonlama ve İhale Portalı (Funding & Tenders)” kullanıcılarına ilgilendikleri programlara ilişkin tüm bilgilere erişme ve bu programlarla ilgili tüm süreçleri yönetebilme imkanı sunmaktadır. Seminerde 2021 yılında başlayan yeni dönemle birlikte portalda gerçekleştirilen yenilikler öne çıkartılarak portalın genel tanıtımı gerçekleştirilecektir.

Hakemlik Başvurusu (10:30-11:00)

Portal üzerinden gerçekleştirilecek tüm AB Programları başvurularının değerlendirme süreçleri için Avrupa Komisyonu Uzmanlarınca Hakem (Uzman) Veri Tabanından bağımsız değerlendiriciler belirlemektedir. Söz konusu veri tabanına kayıtlar “My Expert Area” veri konsolu üzerinden gerçekleşmektedir. Seminerde hakemlikle ilgili tüm süreçlerin takip edilmesine imkan veren ilgili veri konsolunun genel tanıtımının yapılması ve adım adım hakemlik kayıt sürecinin aktarılması gerçekleştirilecektir.  

Ufuk Avrupa Proje Teklifi Hazırlama (11:00-13:00)

Ufuk Avrupa Programı belirli periyotlarla hazırlanan çalışma programları kapsamında sürdürüImektedir. Katılımcılardan beklenti, çalışma programlarında yer alan uygun çağrı başlığı kapsamında proje tekliflerinin değerlendirmeye sunulmasıdır. Sunulan proje tekliflerinin Avrupa Birliği stratejilerine uygunluğu ve belirlenen eylem tipi beklentilerini karşılaması elzemdir. Seminerde Avrupa Komisyonu çalışma programı hazırlık stratejisi, çalışma programı genel yapısı, Ufuk Avrupa eylem tipleri ve faklılıkları paylaşıldıktan sonra seçilen bir çağrı başlığı kapsamında başvuru formunun “Mükemmellik”, “Etki”, ve “Uygulamanın Kalitesi ve Etkinliği (Uygulama)” başlıklı bölümleri hazırlaması sürecine odaklanılacaktır. Her bir bölümde yer alması beklenen bilgilerin yanı sıra daha yüksek puan alabilmek adına dikkat edilmesi gereken hususlar da vurgulanacaktır.