ESTÜ Duyurular

Staj Yapmadan Önce İSG Eğitim Talebi

Sevgili Öğrenciler,

Yasal düzenlemeler nedeniyle yapmakla yükümlü olduğunuz staj aşamasında işyerinde stajyer olarak işe başlamadan önce iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi almış olmanız ve eğitim sonrasında yapılacak sınavdan belirlenen geçer notu almanız gerekmektedir. Çok sayıda işyeri henüz staja başlamadan önce İSG eğitim belgesine sahip öğrencileri stajyer olarak kabul etmektedir.

Bu belgeye sahip olabilmek için dilekçeyi doldurarak öğrenci işlerine teslim ediniz. Sizlerden gelen talepler değerlendirilerek Üniversitemiz İSG Biriminden dönem dönem eğitimler talep edilecektir.

Not: Staj yönetmeliğine göre IV. yarıyılın sonu itibarıyla staja başlanabilir. Bu nedenle eğitimlere III. yy ve üstü öğrenciler başvurabilir.