ESTÜ Duyurular

Fakültemizde “Temel Bilimler: Cumhuriyet Dönemi ve Bugün” başlıklı seminer gerçekleştirildi

Fen Fakültesi tarafından cumhuriyetimizin 100.yılı dolayısıyla gerçekleştirilen seminerler serisinde 19 Nisan 2024 Cuma günü Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin BALCI tarafından “Temel Bilimler: Cumhuriyet Dönemi ve Bugün” başlıklı semineri verilmiştir. Prof. Dr. Metin Balcı,  seminer konusunu üç ana eksene dayalı olarak sunmuştur:  İlk aşamada, temel bilimlerin, temel araştırma ve uygulama araştırmalarının ilkelerini ortaya koymuştur. İkinci aşamada cumhuriyet döneminde temel bilimlere ilişkin yapılan çalışmalardan bahsetmiş ve son aşamada temel bilimlerin bugünkü durumunu değerlendirmiştir. Gerek seminer sırasında gerekse katılıcımların yönelttiği sorular esnasında Prof. Dr. Metin Balcı akademik hayatından örnek verererek deneyimlerini de paylaşmıştır.

Öğrenci ve öğretim elemanlarının yoğun ilgi gösterdiği seminer, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik’in Prof. Dr. Metin Balcı’ya teşekkür etmesinin ardından son bulmuştur.