Literatür Tarama ve Pratik Araştırma İpuçları Semineri (23.12.2020)

23 Aralık 2020 Tarihinde Saat 12:00'de Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı Tarafından Fakültemiz Öğrencileri ve Öğretim Üyelerine Yönelik "Literatür Tarama ve Pratik Araştırma İpuçları" semineri düzenlenecektir.

Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları
Günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir? Literatür taramasını kolaylaştıracak yöntemler ve araçlar nelerdir? Bu sorulara cevap bulabileceğiniz “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” konulu seminerimize davetlisiniz.

Seminer konuları:

Tüm elektronik veri tabanlarına ve basılı kaynaklara erişim
Tam metin akademik ve hakemli dergi makaleleri, e-kitaplar, tezler, vaka çalışmaları, basılı kaynaklar ve farklı döküman türleri için tek giriş noktası
Web of Science ve Scopus atıf indekslerindeki makaleler ve atıf sayıları
Arama terimleriniz ile en ilgili sonuçlar
Detaylı daraltıcılar (tarih, konu, coğrafya, yayın, vs.) ile hedefe yönelik araştırma
Otomatik olarak kaynakça oluşturma ve bibliyografik yönetim programları (EndNote, ProCite, vb.) ile entegrasyon
Aramalar ve dergiler için hatırlatmalar
Kişisel klasör kullanımı
Dergi arama
500,000’den fazla e-kitap için erişim, online kullanım ve indirme yöntemleri

Tarih: 23 Aralık 2020, Çarşamba
Saat: 12:00 – 13:00
Webinar katılım bağlantısı: https://ebsco-turkey.webex.com/join/uozkan

Not: Webinar saatinden birkaç dakika önce bağlantı adresine tıkladıktan sonra isim ve e-posta bilgilerinizi girerek sunuma katılabilirsiniz. WebEx uygulaması üzerinden mobil cihazlarınızdan da webinarı dinleyebilirsiniz.