2020-2021 akademik Yılı

Değerli Fen Fakültesi Öğrencileri,
          Sizlerin de bildiği üzere Covid-19 pandemisi nedeniyle 2019-2020 Bahar dönemi, acil uzaktan öğretim yöntemleri ile tamamlanmış, pandeminin Ülkemiz ve Eskişehir’deki seyri göz önünde bulundurularak 2020-2021 Öğretim Yılı Akademik Takvimi yeniden oluşturulmuştur. 2020- 2021 Güz Dönemi için Üniversitemizin Senatosu ve ilgili Kurullarımızca çok sayıda toplantılar yapılmış, uzmanların görüşleri, şehrimizde vaka durumu ve riskler dikkate alınmış ve sonuçta “Fen Fakültesinin Tüm Bölümleri için, 2020-2021 Akademik Yılı güz döneminde eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi olarak yürütülmesi kararlaştırılmıştır.
      2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemindeki Uzaktan Öğretim Faaliyetlerinin tamamının;öğrenci kazanımları odaklı, motivasyon ve moral attırıcı faaliyetleri içeren, etkileşimi ve iletişimi yüksek, çoklu ölçme-değerlendirme araçlarını kullanan, sürdürülebilir ve denetlenebilir olması sağlanacaktır. Bunun yanısıra başta Dekanlığımız olmak üzere, Bölüm Başkanlıkları ve Öğretim Üyelerimiz, siz öğrencilerimizle periyodik olarak çevirim içi toplantılar düzenleyerek sizlerin görüş ve önerilerinizi alacağız. Sizlerden ricamız, bu toplantılara azami ölçüde katılım sağlamanızdır.
2020-2021 Bahar Yarıyılı için ise Covid-19 pandemisinin seyri izlenerek yeniden değerlendirmeler yapılacak ve siz değerli öğrencilerimizle daha sonra paylaşılacaktır.
        Bu zor dönemi, belirlenen sağlık kurallarına uyarak, eğitim-öğretim faaliyetlerinde nitelik ve kaliteden ödün vermeden, sağlıklı ve güvenli şekilde atlatmak önceliğimiz olacaktır.
        Dünyamızın ve ülkemizin koronavirüs salgınından kurtularak en kısa zamanda normale dönmesini temenni eder, sağlıklı günlerde tekrar sizlerle bir arada olacağımız günleri sabırsızlıkla beklediğimizi bilmenizi isterim.

Prof. Dr. Yeliz MERT KANTAR

DEKAN